ÖĞRETMENLERİMİZE YÖNELİK

ÖĞRETMENLERİMİZE YÖNELİK "HZ. MUHAMMED'İN(S.A.V.) EĞİTİM ANLAYIŞI VE EĞİTİM METOTLARI" KONULU SUNUM YAPILDI

21.01.2022 119

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ayşe KILINÇ rehberliğinde okulumuz öğretmenlerine yönelik "Hz. Muhammed'in(s.a.v.) Eğitim Anlayışı ve Eğitim Metotları" konulu seminer düzenlendi.

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ayşe KILINÇ, Hz. Muhammed(s.a.v.)'in eğitim anlayışı ve eğitim metotları ile ilgili olarak okulumuz öğretmenlerine sunum yaptı. Yaptığı sunumda kısaca şöyle konuştu: "Peygamberler, insanoğlunun eğitim-öğretim ihtiyacına cevap vermek üzere Allah tarafından görevlendirilmiş ve insanlar arasından seçilmiş elçilerdir. Bu görevlendirmenin son halkası olan Hz. Muhammed'in(s.a.v.) yaşamı ve davranış modelleri, insanın eğitimi ve öğretimine dair birçok örnekle doludur. Onun sözleri, fiilleri, yaşam biçimi, ahlakı, değer yüklü uygulamaları, insan ilişkileri, toplumsal hayattaki duruşu ve diğerine olan bakış açısı, İslam dininin eğitim-öğretim ilkeleri ve metotlarının genel özellikleri hakkında bilgi sunar. Eğitimde ferdi farklılıklar, tedricilik, zamanlama, somuttan-soyuta ilkesi, sevgi ilkesi, anlatma metodu, soru cevap metodu, örnek verme metodu, tartışma metodu gibi modern dönemde eğitim bilimlerinin bize sunduğu prensip ve metotların birçoğunun örnek pratiklerini Hz. Peygamber'in hayatında gözlemleyebilmek mümkündür".

Değerli öğretmenimize, Kur'an-ı Kerim'in her yönüyle "en güzel örnek"(Ahzab, 21) olarak takdim ettiği Hz. Peygamberin, tüm zamanlara hitap eden eğitim metotları konusunda bizlere verdiği kıymetli bilgilerden dolayı teşekkür ederiz.

21-01-202221-01-202221-01-2022