ÖĞRENCİLERİMİZLE CAMİİ ZİYARETİNDE BULUNDUK

ÖĞRENCİLERİMİZLE CAMİİ ZİYARETİNDE BULUNDUK

31.05.2022 193

Öğrencilerimizin uygulamalı namaz eğitimini almak, cami adabı hakkında bilgilenmelerini ve camilerin hayatımızdaki önemini pekiştirmek amacıyla Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi Öğretmeni Ayşe KILINÇ koordinatörlüğünde,  Pendik Esenler Hacı Hasan Cami´ni ziyaret ettik.

Öğrencilerimiz Camii ziyaretine kahvaltı yaparak başladı. Camii kenarında yer alan çay ocağında hazırlanan kahvaltı öğrencilerimize ikram edildi. Ardından öğrenciler Camii içerisine girip gezdiler.

Pendik Esenler Hacı Hasan Cami İmam Hatibi, öğrencilerimize Cami'nin iç ve dış mimari yapısı ve bölümleri hakkında bilgiler verdi. Cami İmam Hatibi, camilerimizin ibadethane olmakla birlikte; toplayıcı, birlik ve beraberliği sağlayan bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Ayrıca geçmişten günümüze kadar camilerin her zaman müslümanların yaşamlarının merkezinde yer aldığını da dile getirdi.

Camii imamı ve öğretmenimiz tarafından öğrencilere namazın dinimizdeki önemi, vakit namazları, namazın şartları  anlatıldı. Öğle namazı için abdest alan öğrenciler camii cemaatiyle namaz kıldılar böylece uygulamalı bir şekilde öğrencilerimize namazın kılınışı öğretildi. Sonrasındaki kısa soru-cevap bölümünde öğrencilerin kafasına takılan sorulara cevap verildi. Sonrasında Camii imamı tarafından öğrencilere kitap hediye edildi. Namaz sonrası camii cematinden övgü alan öğrencilerimiz tokalaştıktan sonra okula döndüler.

Bu etkinliklerin gerçekleşmesinde emeği geçen camii imamı ile öğrenci ve öğretmenimize teşekkür ederiz.

31-05-202231-05-202231-05-202231-05-2022